X
GO

Lajmet

Hakohet “Telegram Messenger”

Hakohet “Telegram Messenger”

Zbulohet një dobësi e aplikacionit Telegram, versioni për desktop, i cili ishte shfrytëzuar me të madhe për të përhapur një ‘malware’ i cili minon kriptovalutat Monero dhe ZCash.

Dobësia ishte zbuluar nga hulumtuesi i sigurisë Alexey Firsh i Laboratorit Kaspersky që në Tetor të vitit të kaluar dhe ai afekton vetëm shfrytëzuesit e softuerit Telegram versioni për Windows (desktop), edhe pse kjo dobësi ishte aktive që nga Marsi i 2017-ës.

Skype, më në fund, shton opsionin për enkriptim të mesazheve

Skype, më në fund, shton opsionin për enkriptim të mesazheve

Është e habitshme se si ka mundësi që një produkt aq i përdorur sot në botë për biseda me zë e sidomos për komunikim me video, nuk i kishte siguruar këto komunikime me një enkriptim të mirëfilltë.

Është lajm i mirë për shfrytëzuesit e Skype, të cilët shqetësohen për privatësinë e tyre, që më në fund do të mund të komunikojnë në mënyrë të sigurt.

Gjuhët programore më të popullarizuara në botë

Gjuhët programore më të popullarizuara në botë

Java, C dhe C++ mbesin gjuhët më të popullarizuara në botë sipas Indeksit Tiobe të Shkurtit 2018.

Gjuhët e tjera përfshijnë Python, C# dhe Visual Basic.

Visual Basic po ia del mirë në krahasim me gjuhët tjera, përkundër që Tiobe kishte parashikuar që ajo do të zhdukej në pak vite.

CIA E INSTALON NJË VEGËL PËR HAKIM TË KOMPJUTERËVE ME WINDOWS, QË TË HAKOI FSHEHURAZI KOMPJUTERËT NË RRJETË

CIA E INSTALON NJË VEGËL PËR HAKIM TË KOMPJUTERËVE ME WINDOWS, QË TË HAKOI FSHEHURAZI KOMPJUTERËT NË RRJETË

WikiLeaks ka publikuar një grup të informatave në vazhdën e publikimeve “Vault 7”, kësaj radhe në lidhje me një projekt të supozuar të CIAs që i mundësonte agjencisë t’i shndërroj File Serverët Windows në makina të maskuara për sulme kibernetike, të cilat fshehurazi mund t’i infektonin kompjuterët e tjerë brenda rrjetit të caktuar.

Microsoft ka rregulluar tashmë të metat e Windowsit të cilat kishin dalë nga NSA

  • 17 prill 2017
  • Autori: Rrustem Loshi
  • Numri i shikimeve: 581
  • 0 Komentet
Microsoft ka rregulluar tashmë të metat e Windowsit të cilat kishin dalë nga NSA

Microsoft ka thënë se tashmë janë rregulluar problemet e Windows-it të publikuara nga grupi “Shadow Brokers”. Mjetet e hakimit, me gjasë me origjinë nga NSA, dje kishin dalë online dhe Microsoft ishte në gjendje t’i testoi dhe të konfirmoj se arnimet tashmë janë të gatshme për të gjitha versionet e Windows të cilat i përkrahë. Kjo do të thotë se versionet e vjetra si Windows XP apo Windows Vista mund të jenë akoma të pa-mbrojtura nga të tre rreziqet e publikuara, dhe me gjasë Microsoft nuk do të ofroj arnime për këto versione të Windows-it pasi ato tashmë zyrtarisht nuk përkrahen më nga kompania.

RSS
1234

Kurset më të shikuara

RSS