X
GO

Blogu

Kërko Blog

15 Certifikimet më të paguara në Teknologjinë Informative për vitin 2020

  • 22 qershor 2020
  • Autori: Ragip Avdijaj
  • Numri i shikimeve: 812
  • 0 Komentet
15 Certifikimet më të paguara në Teknologjinë Informative për vitin 2020

Certifikatat në TI u ndihmojnë të vërtetoni aftësitë dhe njohuritë e juaja në një fushë të caktuar. Si të tilla ato vërtetojnë aftësitë dhe përvojën tuaj në fushat specifike në TI, për t'u treguar punëdhënësve që keni ekspertizën e nevojshme për të ushtruar kompetencat e caktuara. Ju mund të certifikoheni në aftësitë që tashmë i keni, ose në aftësitë që dëshironi t'i përdorni në karrierën tuaj. Certifikimet janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të forcuar rezyme tuaj dhe për t'u renditur me lart se kandidatët e tjerë në një kërkim pune.

Sipas raportit Robert Half mbi pagat e punonjësve me certifikimet e caktuara për vitin 2020, profesionistët e TI-s që mbajnë certifikimet e mirënjohura të listuar në vijim, mund të fitojnë 5 – 10% më shumë se kandidatët e tjerë që nuk i posedojnë këto certifikime.

15 Certifikimet që paguhen më së miri janë:

AWS Certified Solutions Architect; Certified Data Professional (CDP); Certified Ethical Hacker; Certified Scrum Master; Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE); Cisco Certified Network Associate (CCNA); Cisco Certified Network Professional (CCNP); Certified Information Systems Auditor (CISA); CompTIA A+; Global Information Assurance Certification (GIAC); Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA); Microsoft Technology Associate (MTA); Oracle Certified Professional (OCP); Project Management Professional (PMP); Salesforce Certified Development Lifecycle and Deployment Designer

Ndërsa 5 certifikimet më të paguara në TI për vitin 2020 janë:

1. Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE)

Certifikimi është niveli më i lartë i certifikimit që mund të arrini në programin e Cisco-s. Certifikatat e nivelit të ekspertëve ofrohen në fusha specialiteti, përfshirë infrastrukturën e ndërmarrjes, wireless kompaninë, qendrën e të dhënave, sigurinë, ofruesin e shërbimeve dhe bashkëpunimin. Pasi të keni kaluar provimin tuaj CCIE në temën tuaj të zgjedhjes, do të keni arritur nivelin më të lartë të certifikimit të Cisco-s aktualisht në dispozicion. Para se të fitoni certifikimin tuaj të nivelit të ekspertëve, rekomandohet të keni të paktën pesë deri në shtatë vjet përvojë në subjektin e certifikimit.

Paga mesatare vjetore: 126,000 dollarë

 

2. AWS Certified Solutions Architect

Amazon ofron një listë të gjatë të certifikimeve AWS, por AWS Certified Solutions Architect është një nga çertifikatat më të njohura të cloud për të cilat mund të fitosh. AWS përdoret gjerësisht në kompani të mëdha dhe të vogla, kështu që nëse ju tashmë punoni për një kompani që përdor AWS ose planifikoni të në të ardhmen, është zgjedhja e mirë për të rinisë tuaj. Certifikimi përqendrohet në aftësinë tuaj për të hartuar dhe vendosur sisteme të shkallëzueshme në AWS me një fokus në mbajtjen e kostos efektive pa sakrifikuar në siguri, besueshmëri dhe cilësi.

Paga mesatare vjetore (sipas PayScale): 113,000 $

 

3. Oracle Certified Professional (OCP)

Oracle ofron disa certifikata Oracle Certified Professional (OCP) në administrimin e bazës së të dhënave, të dhëna të mëdha, zhvillim të aplikacionit, analitikë, ruajtje të të dhënave dhe më shumë. Ju do të duhet të fitoni certifikimin tuaj të Oracle Certified Associate (OCA) në rrugën tuaj ose subjektin tuaj të zgjedhur para se të lëvizni për të fituar certifikimin tuaj të nivelit profesional OCP. Oracle ofron një përzgjedhje të madhe të certifikatave të IT, kështu që nëse tashmë përdorni produkte të Oracle ose dëshironi të punoni për një kompani që e bën këtë, me shumë mundësi do të gjeni një certifikim që i përshtatet nevojave tuaja.

Paga mesatare vjetore: 107,000 dollarë

 

4.Project Management Professional (PMP)  

Certifikimi PMP ofrohet përmes  Project Management Institute dhe ka si synim profesionistë të përparuar të menaxhimit të projektit. Certifikimi mbulon bazat e menaxhimit të projektit, përfshirë pesë fazat kryesore të ciklit jetësor të një projekti: inicimin, planifikimin, ekzekutimin, monitorimin, kontrollin dhe mbylljen. Për të marrë provimin, do t'ju duhet të paktën një diplomë katër vjeçare dhe tre vjet përvojë në menaxhimin e projektit, 4500 orë projekte drejtuese dhe drejtuese dhe 35 orë edukim në menaxhimin e projektit. Nëse keni një diplomë të mesme, do t'ju duhet pesë vjet përvojë, 7,500 orë projekte drejtuese dhe drejtuese dhe 35 orë edukim në menaxhimin e projekteve.

Paga mesatare vjetore: 106,000 dollarë

 

5.Certified ScrumMaster  

Scrum Alliance ofron një certifikim ScrumMaster që do të vërtetojë njohuritë tuaja për Scrum Framework dhe aftësinë tuaj për ta aplikuar atë në vendin e punës. Është një çertifikim më i përshtatshëm për menaxherët e projektit, menaxherët teknikë të projektit, ScrumMaster , menaxherët e programeve, drejtuesit e projektit dhe zhvilluesit e produkteve. Pasi të kaloni certifikimin tuaj, do të merrni gjithashtu një anëtarësim dy-vjeçar me Aleancën Scrum, e cila do t'ju japë mundësinë e hyrjes në ngjarjet e rrjeteve lokale dhe në internet.

Paga mesatare vjetore: 105,000 dollarë

 

Print
Kategoria: Blog, Teknologji
Etiketimet: 2020 certifikimet
Vlerëso artikullin:
4.9

x

Kërko Blog

Më të shikuarat