X
GO

Blogu

Kërko Blog

05 korrik 2022 Autori: Rrustem Loshi

Pronarët e bizneseve të cilët bien viktimë e ndonjë thyerje të sigurisë kibernetike, zakonisht pyesin me habi, “Pse hakerët sulmuan pikërisht biznesin tim?” Ju mendoni që hakerët zgjedhin secilin biznes të cilin e sulmojnë?! Por, jo, nuk ndodhë ashtu. Në shumicën e rasteve, hakerët zgjedhin viktimat e tyre pas zbulimit të ndonjë dobësie. 

23 qershor 2022 Autori: Rrustem Loshi

I përshkruar në një postim të ndarë me shtatë pjesë në Facebook, plani vendos më shumë para në xhepat e krijuesve.

Kompania nuk do të marrë komision nga krijuesit deri në vitin 2024. Ja çfarë do të thotë e gjitha.

11 maj 2022 Autori: Rrustem Loshi

Shumica e njerëzve akoma nuk e kanë idenë se sa e rëndësishme është siguria e informacionit për një kompani apo organizatë. Shumica e menaxherëve gabimisht mendojnë se informacionet e kompanisë së tyre janë plotësisht të sigurta dhe të mbrojtura nga çdo kërcënim.

Ky është një gabim i madh!

22 shkurt 2022 Autori: Rrustem Loshi

Rritja marramendëse e vlerës së bitcoin-it në vitin e kaluar, tërhoqi mijëra minatorë të rinj në tregun e prodhimit të monedhave të reja, duke rritur “hashrate”-in e tij deri në katër herë këto gjashtë muajt e fundit, për të arritur fuqinë kompjuterike deri në mbi 200 milion “terahash” për sekondë.

 

22 nëntor 2021 Autori: Rrustem Loshi

Në botën tonë fizike zakonisht gjërat janë unike. Nëse e kemi një pikturë të varur në muri, askush nuk mund ta bëjë të njëjtën, e as ne nuk mund t’ia dhurojmë një kopje të saj – pasi ajo kopje nuk ekziston.

Ndërsa në botën digjitale është një problem tjetër – e kundërta e atij problemit të botës fizike. Si mund të mbrojmë një punë tonën që ajo të mos kopjohet, pasi kopjimi këtu është bërë shumë i lehtë. 

RSS
12345678Last

Kërko Blog

Më të shikuarat