X
GO

Blogu

Kërko Blog

11 maj 2022 Autori: Rrustem Loshi

Shumica e njerëzve akoma nuk e kanë idenë se sa e rëndësishme është siguria e informacionit për një kompani apo organizatë. Shumica e menaxherëve gabimisht mendojnë se informacionet e kompanisë së tyre janë plotësisht të sigurta dhe të mbrojtura nga çdo kërcënim.

Ky është një gabim i madh!

12 prill 2022 Autori: Ragip Avdijaj

Transformimi digjital i ka fuqizuar kompanitë të prodhojnë informacion në çdo pikë kontakti, qoftë ajo një sipërmarrje e vogël private apo një organizatë e madhe. Pavarësisht nga organizata, secila nga to kërkon një bazë të dhënash për të renditur dhe ruajtur të dhënat e saj themelore.

Një bazë të dhënash mund të quhet një dhomë brenda një zyre ku ruhen të gjitha informacionet dhe raportet thelbësore të kompanisë. Informacioni që ruhet është jashtëzakonisht i ndjeshëm, prandaj duhet të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm kur i qasemi informacionit të bazës së të dhënave

22 shkurt 2022 Autori: Rrustem Loshi

Rritja marramendëse e vlerës së bitcoin-it në vitin e kaluar, tërhoqi mijëra minatorë të rinj në tregun e prodhimit të monedhave të reja, duke rritur “hashrate”-in e tij deri në katër herë këto gjashtë muajt e fundit, për të arritur fuqinë kompjuterike deri në mbi 200 milion “terahash” për sekondë.

 

22 nëntor 2021 Autori: Rrustem Loshi

Në botën tonë fizike zakonisht gjërat janë unike. Nëse e kemi një pikturë të varur në muri, askush nuk mund ta bëjë të njëjtën, e as ne nuk mund t’ia dhurojmë një kopje të saj – pasi ajo kopje nuk ekziston.

Ndërsa në botën digjitale është një problem tjetër – e kundërta e atij problemit të botës fizike. Si mund të mbrojmë një punë tonën që ajo të mos kopjohet, pasi kopjimi këtu është bërë shumë i lehtë. 

21 shtator 2021 Autori: Rrustem Loshi

Ajo që i pajton si bizneset ashtu edhe konsumatorët është rëndësia e sigurisë së identifikimit. Për konsumatorët, është e rëndësishme që ata të kenë besim në sistemin e kyçjes në aplikacionet dhe ueb-faqet e bizneseve, pasi ata aty japin informacione të ndjeshme personale. Për bizneset, në anën tjetër, mbajtja e sigurt e atyre informacioneve është me rëndësi jetike – askush nuk e dëshiron publikimin e një njoftimi se siguria e sistemit të tyre është komprometuar.

RSS
12345678Last

Kërko Blog

Më të shikuarat