X
GO

Blogu

Kërko Blog

05 korrik 2022 Autori: Rrustem Loshi

Pronarët e bizneseve të cilët bien viktimë e ndonjë thyerje të sigurisë kibernetike, zakonisht pyesin me habi, “Pse hakerët sulmuan pikërisht biznesin tim?” Ju mendoni që hakerët zgjedhin secilin biznes të cilin e sulmojnë?! Por, jo, nuk ndodhë ashtu. Në shumicën e rasteve, hakerët zgjedhin viktimat e tyre pas zbulimit të ndonjë dobësie. 

23 qershor 2022 Autori: Rrustem Loshi

I përshkruar në një postim të ndarë me shtatë pjesë në Facebook, plani vendos më shumë para në xhepat e krijuesve.

Kompania nuk do të marrë komision nga krijuesit deri në vitin 2024. Ja çfarë do të thotë e gjitha.

11 maj 2022 Autori: Rrustem Loshi

Shumica e njerëzve akoma nuk e kanë idenë se sa e rëndësishme është siguria e informacionit për një kompani apo organizatë. Shumica e menaxherëve gabimisht mendojnë se informacionet e kompanisë së tyre janë plotësisht të sigurta dhe të mbrojtura nga çdo kërcënim.

Ky është një gabim i madh!

12 prill 2022 Autori: Ragip Avdijaj

Transformimi digjital i ka fuqizuar kompanitë të prodhojnë informacion në çdo pikë kontakti, qoftë ajo një sipërmarrje e vogël private apo një organizatë e madhe. Pavarësisht nga organizata, secila nga to kërkon një bazë të dhënash për të renditur dhe ruajtur të dhënat e saj themelore.

Një bazë të dhënash mund të quhet një dhomë brenda një zyre ku ruhen të gjitha informacionet dhe raportet thelbësore të kompanisë. Informacioni që ruhet është jashtëzakonisht i ndjeshëm, prandaj duhet të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm kur i qasemi informacionit të bazës së të dhënave

22 shkurt 2022 Autori: Rrustem Loshi

Rritja marramendëse e vlerës së bitcoin-it në vitin e kaluar, tërhoqi mijëra minatorë të rinj në tregun e prodhimit të monedhave të reja, duke rritur “hashrate”-in e tij deri në katër herë këto gjashtë muajt e fundit, për të arritur fuqinë kompjuterike deri në mbi 200 milion “terahash” për sekondë.

 

RSS
12345678Last

Kërko Blog

Më të shikuarat