X
GO

Blogu

Kërko Blog

Top 5 bazat e të dhënave më të mira për ueb aplikacione – 2022

  • 12 prill 2022
  • Autori: Ragip Avdijaj
  • Numri i shikimeve: 140
  • 0 Komentet
Top 5 bazat e të dhënave më të mira për ueb aplikacione – 2022

Transformimi digjital i ka fuqizuar kompanitë të prodhojnë informacion në çdo pikë kontakti, qoftë ajo një sipërmarrje e vogël private apo një organizatë e madhe. Pavarësisht nga organizata, secila nga to kërkon një bazë të dhënash për të renditur dhe ruajtur të dhënat e saj themelore. Për të ofruar një lehtësi të tillë përdoret sistemi i menaxhimit të bazës së të dhënave.

Një bazë të dhënash mund të quhet një dhomë brenda një zyre ku ruhen të gjitha informacionet dhe raportet thelbësore të kompanisë. Informacioni që ruhet është jashtëzakonisht i ndjeshëm, prandaj duhet të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm kur i qasemi informacionit të bazës së të dhënave.

Me rritjen e përdorimit të Shërbimeve Mikro, Shërbimeve në “Cloud”, Aplikacioneve të Shpërndara, Të Dhënave Gjysmë-Strukturore, “Big Data”, Të Dhëna me Vonesë të Ulët, e kështu me radhë, lista e zakonshme SQL e bazave të të dhënave më të njohura aktualisht bashkohet nga baza të ndryshme të të dhënave NoSQL, NewSQL dhe Cloud.

Me përdorimin e gjerë dhe popullaritetin e llojeve të ndryshme të bazave të të dhënave në aplikacionet reaguese të zhvillimit të uebit, këtu kemi paraqitur disa fakte rreth bazave të të dhënave më të mira për aplikacionet e uebit për vitin 2022 ose edhe për vitet e ardhshme:

  • Sipas raporteve nga business.com, 91% e kompanive me më shumë se 11 punonjës përdorin softuer CRM.
  • Një raport nga Nucleus Research thotë se 65% e kompanive që përdorin CRM të zhvillimit të uebit për celularë po arrijnë kuotat e tyre të shitjeve.
  • Sipas Future Market Insights, tregu CRM celular pritet të rritet me një CAGR të përafërt prej 13% gjatë 2019-2029.

Tani, le të thellohemi më shumë në llojet e bazave të të dhënave me të njohura për aplikacionet në ueb.

 

Oracle është sistemi më i përdorur për menaxhimin e bazës së të dhënave relacionale komerciale, gjuhë të integruara asambleje si C, C++ dhe Java. Versioni më i fundit i kësaj baze të dhënash, 21c përmban një sërë veçorish të reja.

Oracle është sistemi i menaxhimit të bazës së të dhënave që qëndron mbi të tjerët. Në përgjithësi, është RDBMS më e përdorur gjerësisht. Ai merr më pak hapësirë dhe përpunon të dhënat më shpejt, dhe përfshin disa veçori të reja të dobishme si JSON nga SQL.

 

MySQL është një nga bazat e të dhënave më të njohura për t'u përdorur në vitin 2022 në botën e kompjuterëve, veçanërisht në zhvillimin e aplikacioneve në internet. Fokusi kryesor i kësaj baze të dhënash është te stabiliteti, qëndrueshmëria dhe pjekuria. Aplikacioni më i popullarizuar i kësaj baze të dhënash është për zgjidhjet e zhvillimit të uebit.

MySQL është shkruar në C dhe C++ dhe përdor një gjuhë të strukturuar të pyetjeve. MySQL 8.0 është versioni më i fundit i kësaj baze të dhënash dhe përfshin një opsion më të mirë rikuperimi. Baza e të dhënave më e mirë SQL vjen në një sërë botimesh, secili me grupin e vet të veçorive.

Microsoft ofron mbështetje të shkëlqyer të grupit të mjeteve për një nga këto softuer më të mirë të bazës së të dhënave, si në on-premise ashtu edhe në Cloud. Është përshtatur mirë me sistemet Linux dhe Windows. MS SQL është një bazë të dhënash me shumë modele që mbështet të dhëna të strukturuara (SQL), të dhëna gjysmë të strukturuara (JSON) dhe Spatial Data.  Nuk është aq krijues apo i avancuar sa lista të tjera moderne të bazave të të dhënave të njohura, por është përmirësuar dhe ka bërë rregullime të konsiderueshme gjatë viteve.

POSTGRES ishte emri fillestar i bazës së të dhënave. Michael Stonebraker u nderua gjithashtu me çmimin Turing për kontributin e tij në PostgreSQL.

PostgreSQL është një sistem i menaxhimit të bazës së të dhënave i shkruar në C dhe përdoret nga bizneset që merren me sasi të mëdha të dhënash. Ky softuer i menaxhimit të bazës së të dhënave përdoret nga disa aplikacione lojërash, mjete automatizimi të bazës së të dhënave dhe regjistrime të domenit.

Kur bëhet fjalë për bazat e të dhënave më të njohura për t'u përdorur në 2022 përmes një baze të dhënash NoSQL, ka disa gjëra për t'u marrë parasysh. MongoDB është softueri i parë i menaxhimit të bazës së të dhënave të dokumenteve që u lëshua në vitin 2009. Është sfiduese ngarkimi dhe qasja e të dhënave në RDBMS duke përdorur gjuhë programimi të orientuara ne objekte, të cilat gjithashtu kërkojnë harta shtesë të nivelit të aplikacionit. Kështu, për të kapërcyer këtë problem, Mongo u zhvillua për të trajtuar të dhënat e dokumenteve.

Softuerët e bazës së të dhënave fuqizojnë pothuajse çdo aplikacion që mund të merrni në konsideratë.

Shpresojmë se kjo listë për bazat më të mira te të dhënave për aplikacionet në internet për vitin 2022, ka pastruar dyshimet tuaja sa i përket përdorimit të saj të gjerë.

 

Print
Kategoria: Blog, Teknologji
Vlerëso artikullin:
5.0

x

Kërko Blog

Më të shikuarat