X
GO

Kurset

Kërko Kurse

Subnetimi i IP adresave të klasës B

Subnetimi i IP adresave të klasës C është më i lehtë për t'u kryer për shkak të numrit të bitave të cilët përdorën gjatë subnetimit. Në këtë rast kemi vetëm 8 bita me të cilët mund të manipulojmë dhe kështu kemi 2^8 IP adresa. Kur jemi tek IP adresat e klasës B, tani vështirësia rritet pasi kemi numër më të madh të bitave në disponim - pra kemi 2^16. Në këtë video kemi paraqitur mënyrë e subnetimit të një IP adrese të klasës B përmes së cilës ne e dizajnojmë ashtu që të kemi 60 rrjeta me nga 1022 hosta për secilin. 

 

Print
3193 Vlerëso artikullin:
5.0

x