X
GO

Kurset

Kërko Kurse

Subnetimi i IPv4 adresave

Për të komunikuar dy pajisje në një rrjetë kompjuterike, nevojitet që ato të pajisen me nga një IP adresë dhe me nga një adresë fizike apo MAC adresë. IP adresa ndryshe quhet adresë logjike e pajisjes, pasi kjo adresë ndryshon nëse e bartim pajisjen nga një lokacion në tjerin. Ndërsa adresa MAC (Media Access Control) është e regjistruar në kartelën e rrjetës të pajisjes në fjalë dhe ajo nuk ndryshon asnjëherë.

Në këtë video mund të mësoni më tepër për IP adresat siç është konfigurimi i saj në një PC, por edhe anën teknike se si ajo paraqitet në formën e saj binare. Po ashtu do të mësoni si t'i konvertoni numrat decimal, të ciët i përdorim në jetën e përditshme, në numër binar dhe anasjelltas. Kjo video pasohet nga video të tjera të cilat do t'iu ndihmojnë të kuptoni më mirë qështjet e adresimit në rrjetat kompjuterike e po ashtu edhe do të mësoni se çka është dhe si të bëni subnetimin e IP adresave IPv4.

 

Në çdo kohë mund të na ndiqni në:

Linkedin Facebook YouTube gjirafaVideo Instagram Twitter

 

Artikullin mund ta publikoni në rrjetat sociale.

Print
3686 Vlerëso artikullin:
4.8

x