X
GO

Lajmet

ADOLESHENTI NGA MELBURNI I CILI E HAKOI RRJETIN E APPLE, I SHMANGET BURGIMIT

 • 29 shtator 2018
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1241
 • 0 Komentet
ADOLESHENTI NGA MELBURNI I CILI E HAKOI RRJETIN E APPLE, I SHMANGET BURGIMIT

Edhe pse kishte depërtuar në brendi të rrjetit të kompanisë Apple dhe kishte shkarkuar më se 90 GB të dhëna sekrete nga kjo kompani, adoleshenti nga Melburni i Australisë – i cili do të fillonte vuajtjen e dënimit me 20 shator të këtij viti – nuk do të vuaj dënimin me burg.

NJË ADOLESHENT NGA MELBURNI HAKON RRJETIN E KOMPANISË APPLE

 • 18 gusht 2018
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1443
 • 0 Komentet
NJË ADOLESHENT NGA MELBURNI HAKON RRJETIN E KOMPANISË APPLE

As kompania Apple nuk është më e sigurt. Një adoleshent nga Australia, e ka hakuar rrjetin e kësaj kompanie duke depërtuar brenda rrjetit të mbrojtur të kompanisë dhe duke shkarkuar të dhëna prej disa GigaByte.

Edhe pse kompania deklaron se të dhënat e shfrytëzueseve nuk janë prekur, “The Age” shkruan që ai kishte arritur të marrë nën kontroll “çelësat e autorizuar”. Adoleshenti nga periferia e Melburnit të Australisë, të enjten e kaluar është shpallur fajtor nga një gjykatë për të mitur, pasi kishte hakuar rrjetin e kompanisë Apple disa herë brenda një viti.

Microsoft ka rregulluar tashmë të metat e Windowsit të cilat kishin dalë nga NSA

 • 17 prill 2017
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1135
 • 0 Komentet
Microsoft ka rregulluar tashmë të metat e Windowsit të cilat kishin dalë nga NSA

Microsoft ka thënë se tashmë janë rregulluar problemet e Windows-it të publikuara nga grupi “Shadow Brokers”. Mjetet e hakimit, me gjasë me origjinë nga NSA, dje kishin dalë online dhe Microsoft ishte në gjendje t’i testoi dhe të konfirmoj se arnimet tashmë janë të gatshme për të gjitha versionet e Windows të cilat i përkrahë. Kjo do të thotë se versionet e vjetra si Windows XP apo Windows Vista mund të jenë akoma të pa-mbrojtura nga të tre rreziqet e publikuara, dhe me gjasë Microsoft nuk do të ofroj arnime për këto versione të Windows-it pasi ato tashmë zyrtarisht nuk përkrahen më nga kompania.

Microsoft më në fund publikon se çfarë të dhënash mbledhë përmes Windows 10

 • 17 prill 2017
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 1080
 • 0 Komentet
Microsoft më në fund publikon se çfarë të dhënash mbledhë përmes Windows 10

Microsoft iu është përgjigjur shqetësimeve për privatësinë në Windows 10 për gati tash e dy vite, dhe siç duket kompania më në fund e kuptoi mesazhin dhe është përgatitur të veproi. Që nga java e kaluar, Microsoft është duke e përditësuar deklaratën e sajë të privatësisë dhe është duke i publikuar informatat në lidhje me të dhënat që ajo i mbledhë si pjesë e Windows 10. “Për herë të parë, ne kemi publikuar një listë të tërë te të dhënave të mbledhura nga diagnostikimi,” ka shpjeguar shefi Terry Myerson në një postim në blogun e kompanisë. “Ne gjithashtu jemi duke i publikuar edhe detajet nga të dhënat të cilat i mbledhim nga shfrytëzuesit gjatë diagnostikimit, si në nivelin fillestar ashtu edhe në atë të avancuar.”

RSS
12345

Kurset më të shikuara

RSS