X
GO

Lajmet

500 Shtesa të Google Chrome vjedhin të dhënat e 1.7 milion shfrytëzuesve të Facebook-ut

 • 14 shkurt 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 2597
 • 0 Komentet
500 Shtesa të Google Chrome vjedhin të dhënat e 1.7 milion shfrytëzuesve të Facebook-ut

Instalimi i shtesave të Google Chrome-it është një nga mënyrat më të zakonshme që përdorin kriminelët-kibernetik për të infektuar kompjuterët e viktimave me maluerë të ndryshëm.

Fillimisht hulumtuesit kishin zbuluar rreth 71 shtesa të dyshimta në Google Chrome, të cilat ishin shkarkuar më shumë se 1.7 milion herë. Më vonë ishin zbuluar edhe 430 shtesa të tjera të dyshimta. 

Si të fshini të dhënat tuaja që Facebook mbledhë përmes aplikacioneve të tjera

 • 30 janar 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 2243
 • 0 Komentet
Si të fshini të dhënat tuaja që Facebook mbledhë përmes aplikacioneve të tjera

Facebook përdorë vegla të shumta për të gjurmuar përdoruesit e Internetit, pavarësisht nëse ata kanë ose jo një llogari aktive në këtë platformë, dhe shumica e këtyre të dhënave janë që i mbledhin aplikacionet e tjera – jashtë Facebook-ut – dhe i ndajnë ato pastaj me Facebook-un.

Çdo gjë që ne bëjmë online, nga blerjet e deri tek rezervimet e hotelit, gjenerojnë të dhëna të shumta në lidhje me sjelljen tonë online, të dhëna këto të cilat aplikacionet dhe ueb-faqet shpeshherë i ndajnë me kompani të ndryshme marketingu, ashtu që ato të mund të ndërtojnë një profil sa më të saktë në lidhje me preferencat e tona dhe në bazë të tyre të na dërgojnë reklama të ndryshme.

Microsoft paralajmëron për një sulm 'Zero-Day' ndaj Internet Explorer

 • 20 janar 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 3402
 • 0 Komentet
Microsoft paralajmëron për një sulm 'Zero-Day' ndaj Internet Explorer

Microsoft para dy ditësh ka lëshuar një paralajmërim emergjent për miliona shfrytëzues të Windows-it në lidhje me një dobësi ‘zero-day’ në shfletuesin e tyre të uebit Internet Explorer (IE). Kjo dobësi është duke u shfrytëzuar me të madhe nga sulmues të shumtë për të ekzekutuar kode në kompjuterët e viktimave.

Një sulmues mund të ekzekutoj kode arbitrare në kompjuterin e viktimës dhe të marr atë komplet nën kontroll, vetëm duke i mashtruar viktimat që të hapin një faqe mashtruese në Internet përmes shfletuesit IE, e punuar enkas për këtë qëllim.

Firefox nën kërcënime me 0-Day: Përditësoni shfletuesin menjëherë

 • 9 janar 2020
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 3300
 • 0 Komentet
Firefox nën kërcënime me 0-Day: Përditësoni shfletuesin menjëherë

Dy ditë pas lëshimit të përditësimit më të ri të shfletuesit të uebit Firefox, Mozilla publikon një përditësim të ri për të korrigjuar shfletuesin nga një e metë “Zero-day”.

Sot paradite, Mozilla kishte lëshuar versionin e ri të Firefox-it për të mbrojtur shfletuesin nga sulmet e vazhdueshme që i kryente një grup hakerësh të cilët e shfrytëzonin këtë lëshim.

Nëse jeni duke e përdorur shfletuesin Firefox, duhet ta përditësoni atë menjëherë me versionin 72.0.1.

PËRDITËSIMI I WINDOWS 10 ËSHTË NJË RANSOMUER I RREZIKSHËM

 • 25 nëntor 2019
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 2415
 • 0 Komentet
PËRDITËSIMI I WINDOWS 10 ËSHTË NJË RANSOMUER I RREZIKSHËM

Shfrytëzuesit e Windows 10 janë duke pranuar e-maila mashtrues që të duken sikur vijnë nga kompania Microsoft, duke i shtyrë ata të instalojnë një përditësim të ri në kompjuterët e tyre. Keni kujdes, ai nuk është një e-mail zyrtar që u vjen nga Microsoft, dhe përditësimi që është i bashkangjitur me atë mesazh është një maluer i rrezikshëm.

Ata të cilët i ndjekin postimet tona, me gjasë do ta hetojnë një e-mail të këtillë dashakeq nëse e hasin në kutinë e tyre postare (inbox). Mirëpo, kjo është veçanërisht e rrezikshme për ata që më pak lexojnë tema që kanë të bëjnë me teknologjinë.

RSS
First234567891011

Kurset më të shikuara

RSS