X
GO

Lajmet

Përditëso Google Chrome për të rregulluar një dobësi kritike Zero-Day

 • 14 dhjetor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 743
 • 0 Komentet
Përditëso Google Chrome për të rregulluar një dobësi kritike Zero-Day

Google ka publikuar rregullime për pesë dobësi të sigurisë në shfletuesin e Internetit Chrome, duke përfshirë një për të cilin thotë se po shfrytëzohet në me të madhe, duke e bërë atë dobësinë e 17-të të tillë që zbulohet që nga fillimi i vitit.

Deri më tani nuk dihet se sa po abuzohet me këtë dobësi, por gjigandi i internetit lëshoi një deklaratë të shkurtër...

WhatsApp prezanton opsione të reja për zhdukje të mesazheve

 • 10 dhjetor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 695
 • 0 Komentet
WhatsApp prezanton opsione të reja për zhdukje të mesazheve

Duke filluar nga kjo javë, përdoruesit e iOS dhe Android do të jenë në gjendje të kontrollojnë mesazhet e tyre dhe se sa kohë do të qëndrojnë ato të dukshme falë dy veçorive të reja: mesazhet e paracaktuara që zhduken dhe kohëzgjatjet e ndryshme.

Opsionet e reja do t'u lejojnë të aktivizoni zhdukjen e mesazheve për të gjitha bisedat, që do të thotë se asnjë bisedë nuk do të qëndrojë në telefonin tuaj më gjatë se që ka nevojë.

Përdoruesve të Android mund tu vidhen para nëse i përgjigjen telefonatës

 • 8 dhjetor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 787
 • 0 Komentet
Përdoruesve të Android mund tu vidhen para nëse i përgjigjen telefonatës

Përdoruesit e pajisjeve me Android mund të jenë viktima të një mashtrimi me “malware” thjesht duke iu përgjigjur një telefonate. Malueri mund të vjedh informacionin bankar online të personit dhe ka aftësinë të mbetet i pazbuluar nga shumica e programeve antivirus. 

Mashtrimi i Android-it përdorë SMS phishing, mashtrim me mesazhe me tekst, me qëllim shpërndarjen e aplikacioneve Android. Maluer-i maskohet si aplikacion bankar, aplikacion fitnesi dhe aplikacion për skanimin e dokumenteve dhe përmes tyre ka arritur të infektojë mbi 300,000 telefona Android. 

Dobësi kritike të sigurisë u gjetën në disa modele printerësh HP

 • 30 nëntor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 822
 • 0 Komentet
Dobësi kritike të sigurisë u gjetën në disa modele printerësh HP

Studiues të sigurisë kibernetike zbuluan të martën mangësi të shumta sigurie që prekin 150 printera të ndryshëm shumë funksionalë të kompanisë HP Inc, që potencialisht mund të keqpërdoren nga një sulmues kibernetik për të marrë nën kontroll të pajisjeve të prekura dhe të infiltrohen pastaj në rrjetin e organizatës për të filluar sulme të tjera.

Një sulm i suksesshëm do të lejojë një kundërshtar të arrijë objektiva të ndryshme, duke përfshirë vjedhjen e informacioneve ose shfrytëzimin e pajisjes së komprometuar si një bazë për sulmet e ardhshme kundër një organizate. 

Facebook i jep fund sistemit të njohjes së fytyrës

 • 3 nëntor 2021
 • Autori: Rrustem Loshi
 • Numri i shikimeve: 740
 • 0 Komentet
Facebook i jep fund sistemit të njohjes së fytyrës

Facebook prezantoi njohjen e fytyrës në vitin 2010 si një mjet për të etiketuar automatikisht fotot dhe videot me emra bazuar në një "shabllon të njohjes së fytyrës" e gjeneruar nga fotot e profilit të përdoruesve, si dhe fotot dhe videot në të cilat ata tashmë janë etiketuar, së bashku me njoftimin e përdoruesve kur ato shfaqen në përmbajtje multimediale të postuara nga përdorues të tjerë dhe ofrojnë rekomandime se kë të etiketojnë në foto.

Facebook nuk përjashtoi përdorimin e teknologjisë së njohjes së fytyrës në produkte të tjera, duke thënë se ende e sheh atë si një "mjet të fuqishëm" për verifikimin e identitetit.

RSS
12345678910Last

Kurset më të shikuara

RSS