X
GO

Lajmet

Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

  • 16 mars 2020
  • Autori: Rrustem Loshi
  • Numri i shikimeve: 3302
  • 0 Komentet
Kina zhduk virusin Corona përmes dritës ultravjollcë

Një kompani e transportit publik në Shangai të Kinës, i është kthyer teknologjisë në përpjekjen e saj për të luftuar virusin “Corona”. Zyrtarët e shëndetit publik në Kinë kanë deklaruar se “coronavirus” i cili shkakton “Covid-19” është i ndjeshëm ndaj rrezeve UV dhe ndaj nxehtësisë.

Megjithëkëtë, Organizata Botërore e Shëndetësisë, paralajmëron për rrezikun e përdorimit të këtyre rrezeve për pastrimin e duarve apo pjesë të tjera të lëkurës.

Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

  • 12 mars 2020
  • Autori: Rrustem Loshi
  • Numri i shikimeve: 3234
  • 0 Komentet
Si e përdorin kriminelët virusin ‘Corona’ për të vjedhur të dhëna

Me rastin e përhapjes së virusit “Corona”, deri në një pandemi globale, dhe panikut të shkaktuar nga përhapja e tij, të gjithë i kanë ngulur sytë tek monitorët që tregojnë tabelat me harta të cilat paraqesin trendin e përhapjes së virusit SARS-COV-II i cili shkakton sëmundjen COVID-19, e njohur si “Coronavirus”.

Kriminelët kibernetik, kanë përfituar nga ky rast, që, përmes këtyre tabelave – në prapavijë – të injektojnë në kompjuterët e viktimave një maluer të maskuar si “Coronavirus map". 

RSS

Kurset më të shikuara

RSS