X
GO

Lajmet

ZOOM – Malware i maskuar si aplikacion legjitim

  • 21 shtator 2022
  • Autori: Rrustem Loshi
  • Numri i shikimeve: 715
  • 0 Komentet
ZOOM – Malware i maskuar si aplikacion legjitim

Derisa Cyble Research and Intelligence Labs (CRIL) po kryente ushtrime rutinë të zbulimit të kërcënimeve kibernetike, hasi në një cicërimë (tweet) që përmendte krijimin e shumë faqeve të rreme Zoom, gjë që tërhoqi vëmendjen e hulumtuesve.

Pas kryerjes së hetimeve, analistët e sigurisë kibernetike zbuluan se Vidar Stealer po përhapej në këto faqe.

Përdoruesve të Android mund tu vidhen para nëse i përgjigjen telefonatës

  • 8 dhjetor 2021
  • Autori: Rrustem Loshi
  • Numri i shikimeve: 714
  • 0 Komentet
Përdoruesve të Android mund tu vidhen para nëse i përgjigjen telefonatës

Përdoruesit e pajisjeve me Android mund të jenë viktima të një mashtrimi me “malware” thjesht duke iu përgjigjur një telefonate. Malueri mund të vjedh informacionin bankar online të personit dhe ka aftësinë të mbetet i pazbuluar nga shumica e programeve antivirus. 

Mashtrimi i Android-it përdorë SMS phishing, mashtrim me mesazhe me tekst, me qëllim shpërndarjen e aplikacioneve Android. Maluer-i maskohet si aplikacion bankar, aplikacion fitnesi dhe aplikacion për skanimin e dokumenteve dhe përmes tyre ka arritur të infektojë mbi 300,000 telefona Android. 

RSS

Kurset më të shikuara

RSS