X
GO

Kurset e ardhshme

Kurset e reja

Si të krijojmë një grafik në excel

Si të krijojmë një grafik në excel

Autori: A Selimi | 08 janar 2021

Kategoria: Trajnime, Tekonologji Informative, Office

Grafiku është shumë i dobishëm kur duam të prezantojmë të dhëna numerike të shumta, p.sh. 100, 200 e më shumë rreshta me të dhëna, të paraqitura në tabelë...
Si të fshijmë një llogari nga Facebook

Si të fshijmë një llogari nga Facebook

Autori: Rrustem Loshi | 26 tetor 2020

Kategoria: Trajnime, Tekonologji Informative, Internet / Rrjete Sociale

Nëse keni ndjenjën e varësisë nga Facebook, në këtë video-trajnim, ndër të tjera do të mund të mësoni për dy mënyra se si të largoheni nga ky...
Si të përdorim VLOOKUP dhe Drop Listën në Excel

Si të përdorim VLOOKUP dhe Drop Listën në Excel

Autori: A Selimi | 26 mars 2020

Kategoria: Trajnime, Tekonologji Informative, Office, Ekonomi

Në Excel,  funksioni VLOOKUP, në kombinim me listat “drop down”, na mundëson të minimizojmë deri në eliminim, gabimet gjatë regjistrimit te...
RSS

Lajme & Blog

Cisco publikon korrigjime sigurie për produktet e veta

Kategoria: Lajme

Cisco, dje me datë 25.02.2021, në një publikim zyrtarë ka bërë të ditur se ka adresuar një mori pikash të dobëta në Infrastrukturën e saj qendrore të aplikacionit që do t’i mundësonte një sulmuesi anashkalimin e autentikimit në pajisjet e tyre.

Këto dobësi do t’i mundësonin një sulmuesi të largët, të qaset në mënyrë të pa-autorizuar në disa funksione të ndaluara.

Gabimi ishte si pasojë e disa kufizimeve të papërshtatshme në qasje për disa API në rrjet.

Shfrytëzimi i këtyre dobësive do t’i mundësonte një sulmuesi të mësoj disa të dhëna specifike të pajisjes, të krijoj skedarë të mbështetjes teknike, dhe të bëjë disa ndryshime të kufizuara në konfigurim.

Hakerët rus sulmuan Ukrainën me malware

Kategoria: Lajme

Ukraina ka akuzuar zyrtarisht hakerët rus për sulmin ndaj sistemit qeveritar Ukrainas, me ç’rast ata kishin tentuar të instalonin dhe shpërndanin dokumente të rrezikshme duke tentuar të instalonin malware në sistemet e autoriteteve publike.

Ky zhvillim ndodhi vetëm dy ditë pas paralajmërimit nga NSDC-s dhe NCCC-s të një sulmi masiv me DDoS duke theksuar ueb-faqet që u përkisnin sektorëve të sigurisë dhe të mbrojtjes, duke mos përjashtuar atë të NSDC-s.  

Mangësi kritike të raportuara në ruterët Cisco VPN — arno sa më parë

Kategoria: Lajme

Cisco ka publikuar rregullime për dobësi të shumta kritike në ndërfaqen e menaxhimit të bazuar në ueb të ruterëve, që janë të dedikuar për Bizneset e Vogla, e që mund të lejojë një sulmues të paautorizuar, që nga largësia të ekzekutojë kod arbitrar si përdorues rrënjësor (root) në një pajisje të infektuar.

Këto dobësi kanë ekzistuar për shkak të mos testimit të duhur të kërkesave HTTP. 

RSS